De Bewindvoerster
Veilig en verantwoord financieel beheer,
ondergebracht bij persoonlijk betrokken vakmensen

Belangrijke informatie

Belangrijke informatie

Film – Wat is bewindvoering?

Film – Wat is bewindvoering?

Soms kan het gebeuren dat u de financiën niet zelf meer kan beheren. Dit kan komen door geldproblemen of een lichamelijke of geestelijke beperking. U wilt graag hulp zoeken, maar weet niet goed waar te beginnen en wat bewindvoering precies inhoudt. Daarom hebben we een korte animatiefilm gemaakt, die ongeveer twee minuten duurt. In dit filmpje vertellen we wie we zijn, wat we doen en wat bewindvoering is. Op deze manier hopen we het één en ander te verduidelijken. Mochten er nog vragen zijn of wilt u graag een gesprek met één van onze collega’s? Dan kunt u contact met ons opnemen. Aarzel niet, wij staan graag voor u klaar!

Samen Verder

Samen Verder

De BPBI (de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders en inkomensbeheerders) ontving steeds vaker signalen dat de contacten tussen bewindvoerders en gemeenten verbeterd kon worden. Om die reden is halverwege 2015 een start gemaakt met het project “Samen Verder”. Het doel van dit project was om de samenwerking tussen gemeenten en beschermingsbewindvoerders te verbeteren, zodat cliënten beter geholpen worden.

Na twee jaar van regiobijeenkomsten, werkbijeenkomsten en pilottrajecten bij verschillende gemeenten en beschermingsbewindvoerders, is het project afgerond in de vorm van een convenant. In dit convenant staan verbeterpunten en aanbevelingen op het gebied van de communicatie, werkprocessen en rolverdeling & rolverheldering.

Tijdens een bijeenkomst op 8 juni is het convenant gelanceerd en overhandigd aan Staatssecretaris Klijnsma. Veel betrokken partijen hebben dit op 8 juni ondertekend. Ook wij hebben het convenant ondertekend. Hiermee geven we aan dat wij dit belangrijk vinden en dat we er actief mee aan de slag gaan, zodat we onze cliënten nog beter kunnen helpen. Het convenant is te downloaden op de website van de BPBI.